By night fall

Het mooiste moment van de dag is het moment dat de zon eigenlijk al achter de horizon is, maar dat alles nog wel net goed te zien is. Ook wel het "gouden uur" genoemd. Ik denk dat het zijn naam dankt aan de kleuren die dan ontstaan.

Lees meer »

Motortocht

Met een motortocht wordt je weleens geplaagd door slecht weer. Je weet nooit helemaal in Nederland waar er een bui zal vallen. Toen wij een tochtje afgelopen week gingen maken, was het van het weer dat er elk moment een enorme bui kon vallen. Ook met onweer. Best griezelig.Maar ondanks dat zijn we er op uit gegaan.  Een beetje om de buien heen rijden. Helaas kwam er een punt dat we echt moesten stoppen. Voor ons zag het er heel donker uit en begon het al te flitsen en te rommelen.

Lees meer »

zomervakantie

Eindelijk is de zomervakantie begonnen. Heerlijk veel tijd om te werken aan mijn ideeën. Lekker buiten schilderen is het leukst wat er is. Echt genieten. Je zit in de zon en alleen maar bezig met datgene wat je het liefst doet.Een eigen creatie maken.Portretten, landschappen, stillevens er is te veel om op te noemen.Nu de vakantie alweer 4 weken bezig is heb ik al best veel gedaan. Sommige werken moeten nog afgemaakt worden, maar soms lekker even weg is ook niet verkeerd. We gaan dan dagtochten maken met de motor. Ook super leuk.Ik ben nu bezig met een groot schilderij. Het zijn druiven uit eigen tuin. Ze zijn zo mooi in de zon en worden al aardig groot. Sommige zijn nog met heel veel kleuren. Ik probeer ook veel diepte in het schilderij te krijgen. Kijken naar de lichtval en schaduwen.Als het schilderij klaar is hangen we het in de woonkamer. Maar het is ook altijd te koop. Als het helemaal af is, dan komt het erbij te staan.Ik weet ook al wat mijn nieuwe project gaat worden....maar dat laat ik nog even als verrassing.

Lees meer »

Choices

Soms is het lastig om een keuze te maken. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar in mijn hoofd gaan soms zoveel ideeën rond, dat ik dan niet weet wat ik moet kiezen om te tekenen of te schilderen. Ik loop buiten en zie prachtige luchten, landschappen, leuke doorkijkjes in steden, een leuk gezicht, prachtige bloemen in eigen tuin of daarbuiten. En ja, dan is het wel eens lastig om een keuze te maken, waar ga ik nu aan beginnen?

Lees meer »

Mister Bumble Bee

Ik ben vandaag begonnen aan een nieuw schilderij met de hommel in de hoofdrol.Na diverse studies en kijken naar de juiste compositie, ben ik er nog niet helemaal uit wat ik als achtergrond wil.Ik heb het expres vlot en grof opgezet, zodat ik kan kijken wat het mooist zou kunnen zijn.Vaak naar het werk kijken en weer weglopen en dan weer bekijken helpt om de juiste keuze te maken. Welke kleuren passen bij elkaar, schaduwen achterin of niet, diverse groenen maken of toch een rustiger achtergrond en de hommel de hoofdrol geven in het schilderij. De tweede hommel is wel nodig denk ik. Ik besloot die erin te maken, omdat het wat saai was. Alleen zijn de voetjes niet op de juiste plek. Misschien schilder ik de hommel wel in een andere houding. Ergens klopt hij niet.Tijd vinden om het af te maken is soms, met gezin en andere bezig heden wel, zoals werk, wel eens lastig.

Lees meer »

Bijen en hommels

In mijn tuin heb ik allemaal bloemen geplant waar bijen en hommels van houden.Regelmatig worden de bloemen bezocht door bijen en hommels. Dit is erg leuk om te zien hoe een hommel een bloem bezoekt. Terwijl ik er met mijn ontbijt naar zat te kijken, leek het mij leuk om daar wat mee te doen. Het bestuderen van zo,n hommel is buitengewoon leuk om te doen. Ze hangen aan een heel teer bloempje. Die buigt dan geheel naar beneden of ze hoppen van de ene bloem naar de ander. Soms is het lastig om ze te vangen in een foto want ze gaan heel snel. Ik heb veel foto's gemaakt voor studie materiaal. Hiernaast enkele voorbeelden.

Lees meer »