"De nieuwe tijd"

In deze moeilijke tijd proberen we een manier te vinden om onze naasten te beschermen. Ik denk daar vaak over na. Soms pieker ik daarover hoe het nu allemaal moet in de toekomst. Hoe bescherm je iedereen, hoe bescherm je jezelf? Al die mensen die zijn overleden, de ouderen die alleen zitten. Vreselijk.

Lees meer »

Hollands landschap

Met dit weer kun je niet anders dan heerlijk naar buiten gaan. Ons landschap is prachtig om te zien. Door foto,s te maken raak ik erg geïnspireerd om daar weer een schilderij van te maken. De kleuren, de lichtval is juist in mei erg mooi.

Lees meer »

weerspiegeling

Weerspiegeling vind ik erg fascinerend om te schilderen. Maar het is niet zo makkelijk.Je moet een onderlaag hebben  met de kleuren van de vijver. Daarna voeg je lichtvlekken toe. De rimpels van het water zijn keer op keer verschillend. Er is zoveel licht en donker dat je daar heel goed naar moet kijken, uitproberen, weer opnieuw beginnen. En vooral niet opgeven.Het is verrassend hoe het water keer op keer veranderd en de kleuren daar aan meedoen.Je wordt gauw verleid door het te grof en te wild te schilderen, maar daar moet je tijd voor nemen.

Lees meer »

Atelier : work in progress

Thuis gekomen heb ik een foto geselecteerd en ben er mee aan de slag gegaan.Het doek wat ik gebruik is niet zo groot, maar prima om toch het effect te krijgen van mijn beleving op die dag.Ik zal een paar foto's laten zien hoe het schilderij er in het begin uitzag.

Lees meer »

Atelier onderwerpen

Vandaag  ben ik wezen fietsen. Ik ben langs de Rotte gegaan en heb daar diverse foto's gemaakt om inspiratie op te doen. Het was heerlijk weer en er was voldoende mogelijkheid om mooie foto's te maken van het landschap. Ik zal er een paar toevoegen zodat je kunt zien hoe de sfeer was. 

Lees meer »