Mister Bumble Bee

Gepubliceerd op 14 juni 2020 om 19:59

Ik ben vandaag begonnen aan een nieuw schilderij met de hommel in de hoofdrol.
Na diverse studies en kijken naar de juiste compositie, ben ik er nog niet helemaal uit wat ik als achtergrond wil.
Ik heb het expres vlot en grof opgezet, zodat ik kan kijken wat het mooist zou kunnen zijn.
Vaak naar het werk kijken en weer weglopen en dan weer bekijken helpt om de juiste keuze te maken.
Welke kleuren passen bij elkaar, schaduwen achterin of niet, diverse groenen maken of toch een rustiger achtergrond en de hommel de hoofdrol geven in het schilderij. De tweede hommel is wel nodig denk ik. Ik besloot die erin te maken, omdat het wat saai was. Alleen zijn de voetjes niet op de juiste plek. Misschien schilder ik de hommel wel in een andere houding. Ergens klopt hij niet.
Tijd vinden om het af te maken is soms, met gezin en andere bezig heden wel, zoals werk, wel eens lastig.

Van de week weer verder.

Ik kan ook beslissen om het in pastelkrijt te maken.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.