Atelier onderwerpen

Gepubliceerd op 5 mei 2020 om 16:30

Week 53 2020

By night fall

Het mooiste moment van de dag is het moment dat de zon eigenlijk al achter de horizon is, maar dat alles nog wel net goed te zien is. Ook wel het "gouden uur" genoemd. Ik denk dat het zijn naam dankt aan de kleuren die dan ontstaan.

Lees meer »
Week 35 2020

Motortocht

Met een motortocht wordt je weleens geplaagd door slecht weer. Je weet nooit helemaal in Nederland waar er een bui zal vallen. Toen wij een tochtje afgelopen week gingen maken, was het van het weer dat er elk moment een enorme bui kon vallen. Ook met onweer. Best griezelig.Maar ondanks dat zijn we er op uit gegaan.  Een beetje om de buien heen rijden. Helaas kwam er een punt dat we echt moesten stoppen. Voor ons zag het er heel donker uit en begon het al te flitsen en te rommelen.

Lees meer »
Week 33 2020

zomervakantie

Eindelijk is de zomervakantie begonnen. Heerlijk veel tijd om te werken aan mijn ideeën. Lekker buiten schilderen is het leukst wat er is. Echt genieten. Je zit in de zon en alleen maar bezig met datgene wat je het liefst doet.Een eigen creatie maken.Portretten, landschappen, stillevens er is te veel om op te noemen.Nu de vakantie alweer 4 weken bezig is heb ik al best veel gedaan. Sommige werken moeten nog afgemaakt worden, maar soms lekker even weg is ook niet verkeerd. We gaan dan dagtochten maken met de motor. Ook super leuk.Ik ben nu bezig met een groot schilderij. Het zijn druiven uit eigen tuin. Ze zijn zo mooi in de zon en worden al aardig groot. Sommige zijn nog met heel veel kleuren. Ik probeer ook veel diepte in het schilderij te krijgen. Kijken naar de lichtval en schaduwen.Als het schilderij klaar is hangen we het in de woonkamer. Maar het is ook altijd te koop. Als het helemaal af is, dan komt het erbij te staan.Ik weet ook al wat mijn nieuwe project gaat worden....maar dat laat ik nog even als verrassing.

Lees meer »
Week 27 2020

Choices

Soms is het lastig om een keuze te maken. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar in mijn hoofd gaan soms zoveel ideeën rond, dat ik dan niet weet wat ik moet kiezen om te tekenen of te schilderen. Ik loop buiten en zie prachtige luchten, landschappen, leuke doorkijkjes in steden, een leuk gezicht, prachtige bloemen in eigen tuin of daarbuiten. En ja, dan is het wel eens lastig om een keuze te maken, waar ga ik nu aan beginnen?

Lees meer »
Week 24 2020

Mister Bumble Bee

Ik ben vandaag begonnen aan een nieuw schilderij met de hommel in de hoofdrol.Na diverse studies en kijken naar de juiste compositie, ben ik er nog niet helemaal uit wat ik als achtergrond wil.Ik heb het expres vlot en grof opgezet, zodat ik kan kijken wat het mooist zou kunnen zijn.Vaak naar het werk kijken en weer weglopen en dan weer bekijken helpt om de juiste keuze te maken. Welke kleuren passen bij elkaar, schaduwen achterin of niet, diverse groenen maken of toch een rustiger achtergrond en de hommel de hoofdrol geven in het schilderij. De tweede hommel is wel nodig denk ik. Ik besloot die erin te maken, omdat het wat saai was. Alleen zijn de voetjes niet op de juiste plek. Misschien schilder ik de hommel wel in een andere houding. Ergens klopt hij niet.Tijd vinden om het af te maken is soms, met gezin en andere bezig heden wel, zoals werk, wel eens lastig.

Lees meer »
Week 23 2020

Bijen en hommels

In mijn tuin heb ik allemaal bloemen geplant waar bijen en hommels van houden.Regelmatig worden de bloemen bezocht door bijen en hommels. Dit is erg leuk om te zien hoe een hommel een bloem bezoekt. Terwijl ik er met mijn ontbijt naar zat te kijken, leek het mij leuk om daar wat mee te doen. Het bestuderen van zo,n hommel is buitengewoon leuk om te doen. Ze hangen aan een heel teer bloempje. Die buigt dan geheel naar beneden of ze hoppen van de ene bloem naar de ander. Soms is het lastig om ze te vangen in een foto want ze gaan heel snel. Ik heb veel foto's gemaakt voor studie materiaal. Hiernaast enkele voorbeelden.

Lees meer »
Week 21 2020

"De nieuwe tijd"

In deze moeilijke tijd proberen we een manier te vinden om onze naasten te beschermen. Ik denk daar vaak over na. Soms pieker ik daarover hoe het nu allemaal moet in de toekomst. Hoe bescherm je iedereen, hoe bescherm je jezelf? Al die mensen die zijn overleden, de ouderen die alleen zitten. Vreselijk.

Lees meer »

Hollands landschap

Met dit weer kun je niet anders dan heerlijk naar buiten gaan. Ons landschap is prachtig om te zien. Door foto,s te maken raak ik erg geïnspireerd om daar weer een schilderij van te maken. De kleuren, de lichtval is juist in mei erg mooi.

Lees meer »
Week 20 2020

weerspiegeling

Weerspiegeling vind ik erg fascinerend om te schilderen. Maar het is niet zo makkelijk.Je moet een onderlaag hebben  met de kleuren van de vijver. Daarna voeg je lichtvlekken toe. De rimpels van het water zijn keer op keer verschillend. Er is zoveel licht en donker dat je daar heel goed naar moet kijken, uitproberen, weer opnieuw beginnen. En vooral niet opgeven.Het is verrassend hoe het water keer op keer veranderd en de kleuren daar aan meedoen.Je wordt gauw verleid door het te grof en te wild te schilderen, maar daar moet je tijd voor nemen.

Lees meer »
Week 19 2020

Atelier : work in progress

Thuis gekomen heb ik een foto geselecteerd en ben er mee aan de slag gegaan.Het doek wat ik gebruik is niet zo groot, maar prima om toch het effect te krijgen van mijn beleving op die dag.Ik zal een paar foto's laten zien hoe het schilderij er in het begin uitzag.

Lees meer »

Atelier onderwerpen

Vandaag  ben ik wezen fietsen. Ik ben langs de Rotte gegaan en heb daar diverse foto's gemaakt om inspiratie op te doen. Het was heerlijk weer en er was voldoende mogelijkheid om mooie foto's te maken van het landschap. Ik zal er een paar toevoegen zodat je kunt zien hoe de sfeer was. 

Lees meer »

Vandaag  ben ik wezen fietsen. Ik ben langs de Rotte gegaan en heb daar diverse foto's gemaakt om inspiratie op te doen. Het was heerlijk weer en er was voldoende mogelijkheid om mooie foto's te maken van het landschap. Ik zal er een paar toevoegen zodat je kunt zien hoe de sfeer was. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.